Entrevistem el president de la Denominació d’Origen Costers del Segre, Tomàs Cusiné. I us deixem el minut més interessant de l’entrevista on explica que:
-El contrast de terres dóna contrast de vins. Crec que Lleida és de les províncies d’Europa o del món amb més contrastos de paisatge. Tenim la Plana, les muntanyes del sud, les muntanyes del nord,… No oblidem que a Costers del Segre estem elaborant vins des dels 250 metres d’alçada fins els 1.100.
-La Ruta del Vi de Lleida no està plantejada per fer-se en un dia, dos dies o una setmana. No passa en un territori turístic. Quan parlem de Lleida parlem d’esquí o de ràfting. En canvi tenim un territori rural interior molt important, de pobles petits magnífics, amb cellers molt interessants.
Ho intentem des del món de la gastronomia, del vi i de l’oli, tot el que és aliment de quilòmetre zero perquè Lleida consumeixi Lleida, per fer més forta la idea de territori. Hi ha una part emocional: fer sentir que a Lleida estem fent grans coses.
Crec que el lleidatà sempre ha pensat que el de fora és millor i poquet a poquet els productes d’aquí cada vegada són més bons. La gent se n’ha d’adonar que a Lleida fem bons productes i que hem de defensar-los, perquè la gent vingui a conèixer-nos.
La nostra web: https://enoturista.cat/
———SEGUEIX-NOS A LES XARXES SOCIALS——
🔴 INSTAGRAM: https://www.instagram.com/enoturista/
🔴TWITTER: https://twitter.com/enoturista_
🔴 FACEBOOK: https://www.facebook.com/enoturista.cat/
🔴 MAIL: info@enoturista.cat