Crema de carbassa amb safrà, taronja i llavors caramel.litzades. Us agradarà! / Ottolenghi
Una recepta de Yotam Ottolenghi, el xef israelià que ha revolucionat la cuina mediterrània. Les pipes caramel·litzades queden boníssimes, si en feu quantitat, es conserven bé en un pot hermètic i serveixen per guarnir amanides, cremes i altres plats.
Una crema de carbassa amb un toc cruixent. Boníssima!
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per fer la crema
550 g de carbassa
2 pastanagues
1 ceba
2 cullerades d’oli d’oliva verge
Uns brins de safrà
1 litre d’aigua o de brou vegetal
2 cullerades de postres de pell de taronja ratllada
6 cullerades de crema fresca
Sal
Pebre blanc
Per les llavors caramel·litzades:
1 cullerada d’oli de gira-sol
60 g de llavors de carbassa crues
1 cullerada de xarop d’auró
½ cullerada de sucre morè
½ cullerada de cafè de sal
1 pessic de pebre negre mòlt
1 pessic més gran de pebre de caiena
Per acabar el plat: Crème frâiche (crema fresca) . Per a persones veganes sense aquest ingredient.
Teniu totes les receptes al nostre blog de cuina www.kilometre0.cat.
Si teniu algun dubte, no dubteu i pregunteu.
Bon profit!
Júlia i Montse