📁 Veure tots

Gaspatxo suau sense pa ni all / Receptes d’estiu

INGREDIENTS PER A 8 PERSONES  1kg de tomàquets madurs 1 cogombre petit 1 pebrot vermell petit 1 patata bullida de 150 g 100 ml d’oli
d’oliva verge extra Sal  1 cullerada sopera de vinagre de Mòdena 1 poma 1 got d’aigua Pebre negre mòlt  PREPARACIÓ TRADICIONAL Pelem  la patata i la bullim, la refredem i reservem. Rentem els tomàquets i pelem el cogombre. Tallem el pebrot retirant totes les llavors. Fem el mateix amb la poma.  Barregem tots els ingredients en un recipient adient i ho triturem amb la batedora. Ens ha de quedar ben triturat.  Ho passem pel colador xinès, ajustem el punt de sal i ho deixem refredar  a la nevera. Al moment de servir, podem afegir aigua ben freda per afinar el grau d’espessor que volguem. PREPARACIÓ AMB THERMOMIX Bullim la patata: Posem al vas 800g d’aigua i una mica de sal. Per escalfar l’aigua programem 7 minuts, Varoma, velocitat 3. Pelem la patata, la trossegem i la posem al cistell. Col·loquem el cistell al vas i programem 20 minuts, Varoma, velocitat 2. Traiem el cistell del vas i deixem refredar la patata. Tallem les verdures i la poma a talls regulars i les posem al vas amb la patata. Afegim l’oli, el vinagre, la  sal  i aigua al gust. Programem de 3 a 5 minuts, depenent de la qualitat del tomàquet, a velocitat 5-7-10 progressivament.  Si volem un gaspatxo més emulsionat  posarem l’oli al principi, el color vermell serà menys intens.  Si afegim  l’oli al final ens quedarà més vermell i menys emulsionat. Teniu totes les receptes al nostre blog de cuina www.kilometre0.cat. Si teniu algun dubte, no dubteu i pregunteu. Bon profit! Júlia i Montse