Aquí es llistaran les mencions de la plataforma YoutubersCat com també dels youtubers catalans que apareguin en els mitjans de comunicació oficials.

Mencions de

La identitat de la comunitat catalana digital de creadors de contingut
“Altres propostes han sorgit durant els darrers mesos, potser no amb una intenció tan comunitària com Malaia, però sí com a grans aglomeradors de contingut en català a Internet. Si vols consumir producció en català i no saps on trobar-la, pots accedir al portal Youtubers.cat.

Manual per a tenir fills catalanoparlants
“Amb una idea semblant tenim Valençubers i el web youtubers.cat​ que sempre ens pot ajudar a descobrir molt contingut en català que rarament no trobem si abans no sabem com cercar-lo.”

YouTube en català, un genet solitari en expansió però sense paraigües públic
“És la plataforma preferida dels joves catalans. Però fins fa ben poc hi ha escassejat el contingut en català. Ara neixen iniciatives privades i ‘youtubers’ que volen promoure la llengua però també valors que generin un infoentreteniment respectuós amb la diversitat. Aquestes propostes esperen que l’administració pública es prengui seriosament el contingut a Internet i ofereixi un marc semblant al que va desenvolupar per a la ràdio i la televisió als anys vuitanta.”

L’hora dels youtubers en català
“Un estudi veu una oportunitat per als continguts en la llengua pròpia per a joves
El debat sobre l’escassetat de continguts en català a Youtube per a adolescents i joves és cada cop més present entre lingüistes, administracions i entitats. De fet, els darrers temps hi ha hagut moviments significatius per mirar de construir un ecosistema audiovisual en la llengua pròpia.”

Descobriu Youtubers.cat, la videoesfera catalanaYouTubers en llengua catalana: El fenòmen que creix
Youtubers.cat va néixer amb la voluntat de difondre els canals de Youtube en català. Actualment hi ha més d’un centenar de canals disponibles.

Escola nova XXI: volem ‘youtubers’ catalans
La llengua escrita va de baixa; el prestigi de l’autoritat, també. Anem de cap a una nova oralitat, i necessitem models autòctons. Com més genuïns millor; però, sobretot, nombrosos

És possible triomfar a YouTube en català?
Seguiu algun canal de YouTube en català? A l’”Amb xarxa o sense”, parlem de la salut del català a YouTube. Ens acompanya David Buxarrais, un dels impulsors de la plataforma Youtubers.cat. A “La tertúlia 2.0”, ens acompanyen Albert Murillo, Albert Cuesta, Genís Roca i Pol Gise.

YouTubers en llengua catalana: El fenòmen que creix
Quants YouTubers hi ha que usen el català per a oferir els seus continguts? On es poden trobar? Quin estil tenen? Parlen de videojocs? D’humor? Fan tutorials? Tot això es pot conèixer al web YouTubers.cat

Al cotxe | Clara Moraleda (Leopolda Olda)
Clara Moraleda, Toni Viñals i Mireia Dolç, actors i cantants que han compartit escenari a “Scaramouche” i “Mar i cel”, de Dagoll Dagom, pugen “Al cotxe” per fer un trajecte molt musical. Els tres intèrprets recorden com es van conèixer, analitzen el seu moment professional i vital i sorprenen l’Eloi amb una cançó a tres veus espectacular.

Youtubers en català
Amb més de mil milions d’usuaris, Youtube s’ha convertit en la plataforma reina dels vídeos. És de fàcil accés, i tenir un canal per publicar-hi el que vulguem és ben senzill i gratuït. El fenomen dels youtubers està a l’ordre del dia i molts voleu convertir-ho en la vostra professió, però sabries dir-nos quants youtubers coneixes que publiquin vídeos en català?

Youtube
Youtubers.cat apareix en la versió en català de la wikipedia cercant el significant de la paraula “Youtube”, dincs la secció “Youtuber”.

Youtuberes: en femení i en català!
“Aquesta vegada, volem reivindicar la presència femenina de la xarxa, que no és poca però ens encantaria que encara fos més gran! Per aquest motiu, us portem algunes de les nostres Youtuberes catalanes preferides.”

Realment et pots convertir en un fenomen viral si produeixes el contingut en català? També donen la seva opinió Adrià Salas, de La pegatina, i Albert Fox editor de la web Youtubers.cat

Nits de ràdio 02:00h 09/02/2017
Olidoliva recomana als Youtubers catalans (a partir del minut 38).
“Nacho Encinas ens porta als youtubers de LSA Company”

Clara Moraleda és Leopolda Olda, youtuber i actriu que ha llançat a la xarxa un vídeo amb un missatge molt clar: “Torneu-nos els accents diacrítics!” Li hem posat davant Màrius Serra, membre de l’IEC, per debatre la qüestió.

Primera menció de YoutubersCat a la ràdio!
El petit fragment apareix a partir del minut 3:50.
Agraïments a Roger Baldoma :)

Cal destacar també l’aparició de dels youtubers catalans al programa Estació Digital emes a la xarxa de televisions locals Xip/Tv. Agraïments a Santi Larrea.