📁 Veure tots

Pastís de préssec de vinya. Un pastís estiuenc, fàcil i molt bo

Un pastís estiuenc, fàcil i molt bo. El podem preparar amb altres tipus de fruita. Us recomanem fruita de proximitat. Si el
fem amb préssec, millor que sigui de vinya. És molt bo i dona al pastís un color molt vistós. INGREDIENTS PER A 6 PERSONES Per fer la base 50 g de galetes tipus Digestive 100 g de melindros 80 g de mantega Per al pastís 4 préssecs 300 g de formatge tipus Philadelphia 200 g d’aigua mineral Mitja llimona 200 g de nata per muntar 6 làmines de gelatina 130 g de sucre en pols Almíbar 25 g de sucre 25 ml d’aigua PREPARACIÓ I COCCIÓ Preescalfem el forn a 180 ºC Preparació de la base Triturem les galetes, els melindros i ho reservem en un bol. Desfem la mantega al microones i l’afegim a la barreja de galetes i melindros triturats. Ho barregem bé i ho posem a la base d’un motlle desmuntable. Cobrim tot el fons. Enfornem uns deu minuts, retirem del forn i deixem refredar. Preparació del pastís Hidratem les làmines de gelatina amb aigua. En un bol barregem el formatge i el sucre. Pelem 2 préssecs, els tallem a trossos grossos i reservem. En un cassó posem l’aigua, el suc de mitja llimona i ho escalfem a foc mitjà. Quan l’aigua està temperada, afegim les làmines de gelatina escorregudes. Barregem bé i ho aboquem al vas de la batedora. Afegim els trossos grossos de préssec i triturem. Colem la barreja triturada i la dividim en dues parts. Una part l’afegim al bol amb la barreja de formatge i sucre. L’altra meitat la reservem. Muntem la nata i l’afegim al bol. Ho embolcallem amb espàtula fins a aconseguir una barreja homogènia. Opcionalment, si tenim acetat podem folrar la part interior del motlle i posar talls de préssec al voltant. Queda molt vistós; tal com es veu a la foto. Si no en tenim, podem tallar daus petits de préssec i posar-los a la barreja homogènia. Barregem bé i ho posem al motlle amb la base preparada. Ho deixem refredar a la nevera unes hores. Un cop fred, afegim per sobre el suc de préssec reservat. Si el suc ha quedat sòlid, el posem uns segons al microones a baixa potència. Ho deixem de nou a la nevera. Quan hagi solidificat una mica, rentem el quart préssec, el laminem i decorem el pastís. Per evitar que el préssec s’oxidi o quedi sec, preparem un almívar. En un cassó posem 25 g de sucre i 25 ml d’aigua, ho escalfem i deixem evaporar lleugerament. Retirem del foc i pintem el préssec.Ja el tenim llest! El servim ben fred! Teniu totes les receptes al nostre blog de cuina www.kilometre0.cat . També ens trobareu a Instagram i Facebook com @kilometre0.cat. Si teniu algun dubte, no dubteu i pregunteu. Bon profit! Júlia i Montse