SOPA DE PEIX
Ingredients
1kg de peix per sopa o de roca: escórpores, serrans, julivies, rates, aranyes, un cap de rap, etc.
2 tomàquets
Un manat de julivert
1 cabeça d’alls
Pa sec
1’5 l d’aigua (aprox.)
Oli d’oliva
Sal
Elaboració
Poseu a bullir el pei de roca amb l’aigua per fer el suc.
Al cap de mitja hora, coleu el brou i guardeu-lo.
En una cassola, feu un sofregit no excessivament confitat amb oli, a cabeça d’alls – que es fa sofregir una mica-, els tomàquets trinxats i una mica de julivert picat.
Afegiu-hi el pa tallat a bocins i feu-lo sofregir amb la salsa.
Desmarxeu el pa.
Quant estigui espès, tireu-hi el suc reservat i espereu que arrenqui el bull.
Tasteu-ho de sal i serviu-ho
LA CUINA MODERNISTA de Jaume Fàbrega