🔤 Wordle Català

Tens 6 oportunitats per endevinar

una paraula de 5 lletres en català.

Informació

Què és Wordle català?

Wordle és un emocionant joc de paraules que desafia la teva habilitat per deduir una paraula secreta en un nombre limitat d’intents. Amb una combinació de lletres i colors que indiquen la correcció de les teves conjetures, Wordle ofereix una experiència divertida i enginyosa que posa a prova la teva capacitat per descobrir paraules ocultes.

Com jugar al Wordle català?

Opcions d'entrada

Tens dues opcions per introduir la teva paraula:

  • Teclat convencional: Escriu directament les teves suposicions utilitzant el teu teclat i prem “ENTER”.
  • 🖱 Teclat virtual: Empra el teclat virtual que apareix just sota el caseller per a dispositius sense teclat.  Pots fer servir tant el ratolí i marcant la lletra, com premen de forma tàctil en dispositius mòbils.

Colors que parlen

Imatge de l'endevinament del Wordle Català resolent el joc de paraules.

Entendre els colors és clau per desxifrar la paraula oculta:

  • 🟩 Verd: Indica lletres correctes en la posició correcta.
  • 🟨 Groc: Destaca lletres correctes en una posició incorrecta.
  • ⬛ Gris: Assenyala lletres incorrectes.

Trucs i Estratègies

🅰 Iniciar amb vocals pot ser una estratègia astuta. Aquesta elecció no només ofereix una introducció a la possible estructura de la paraula, sinó que també proporciona pistes valuoses sobre quines lletres podrien ser les correctes. Això s’aconsegueix gràcies a la freqüència de les vocals en la llengua catalana, que pot donar indicacions inicials significatives sobre la paraula oculta.

Per exemple: ràdio, cuina, caire, opera
Aquestes paraules contenen 3 vocals diferents i 2 consonants.
Intenta evitar paraules d’inici que continguin lletres repetides, ja que estaries en certa manera malgastant una oportunitat per descartar una lletra.

Actualitzant la jugada

Renova les teves oportunitats i mantén la diversió:
🔄 Recarrega la pàgina: Obtingues una paraula totalment nova cada vegada que actualitzis la pàgina.

Superant reptes

L’èxit està al teu abast:

  • 🏋️‍♀️ Persistència: Prova, error i aprèn. Cada intent t’acosta més a la solució.
  • 🏆 Superació: Persevera fins al final. Si no aconsegueixes la paraula, no et preocupis. T’oferirem la resposta desitjada al final.

D'on provenen les paraules del Wordle català?

Les paraules del Wordle català provenen d’una font fiable i respectada, com el Diccionari Informatitzat de l’Scrabble en Català. Això assegura la precisió i riquesa del lèxic utilitzat al joc, ja que les paraules provenen del DIEC 2 (Diccionari de la Llengua Catalana) de l’Institut d’Estudis Catalans.

La història del Wordle: fenomen mundial

La història del Wordle es remunta als seus inicis com a joc de taula i la versió en línia. El joc va ser creat per Josh Wardle, un programador de Brooklyn. Wardle va desenvolupar Wordle amb l’objectiu de proporcionar una experiència entretinguda i desafiant per a la seva parella, Palak Shah. El joc va començar a ser popular entre els amics i la família de Wardle, i aviat es va fer viral a través de les xarxes socials.

El Wordle es va fer popular com a joc en línia, especialment a través de plataformes com el New York Times, on va guanyar molta atenció i seguidors. La simplicitat del joc, juntament amb el repte constant, ha contribuït al seu èxit continu i la seva adopció a diferents plataformes i idiomes. La combinació d’un inventor visionari i la participació activa de la comunitat de jugadors ha convertit el Wordle en una experiència fascinant per als amants de les paraules i els jocs de lògica.

Adaptació de Wordle creada per Uaytug sota una llicencia MIT de GitHub
Edició i adaptació posterior per Valezart per VLOGS.CAT