📁 Veure tots

Conill en escabetx

L’escabetx és una manera ben antiga de cuinar tan el peix com la carn. En aquest cas cuinem un conill, que
hi ha qui diu que no és ni carn ni peix, en escabetx o escabetxat -De primer fregim en oli d’oliva el conill tallat a trossos, en aquest cas he comprat estaplletes de conill, en deiem pistoles quan erem xics. – no cal fregir-lo gaire dons en acabar el tornem a coure, el que si cal es possar-li sal i pebre negre al gust de cada casa. -un cop fregit l’anem possant en una cassola. – en el mateix oli que hem fregit al conill, fregim uns alls xafats amb la seva pell, unes pastanagues tallades a trossos, unes fulles de llorer i una mica de farigola. – ho deixem un parell de minuts al foc i afegim un got de vinagre, en aquest cas he posssat vinagre de cava i un got de vi blanc. – deixem que es redueixi una mica i ho aboquem a la cassola on tenim el conill esperant. -com que cal cobrir el conill de líquid, podem afegir una llosada d’aigua sense cap problema. – ara cal possar la cassola al foc i deixar que la carn es cogui poc a poc, en aquest cas ha estat uns 30 minuts a foc moderat. Apa-la ja tenim un plat que tan el podem menjar calent com fred. Per tal de que el resultat sigui òptim, cal deixar-lo repossar unes hores i si el vols calent l’escalfes amb la mateixa cassola. EL Cuiner Mut