Clos Figueras és un celler fundat per Christopher Cannan, a Gratallops, al cor del Priorat, amb el restaurant Les Figueres i el Bed & Breakfast de Clos Figueras, en un triangle imbatible d’enoturisme. La família Cannan van ser dels primers a situar els vins del Priorat al mapa internacional, després de l’arribada de René Barbier, Álvaro Palacios a la comarca, gràcies a les vinyes conservades pels viticultors i viticultores. Descobreix la història en una visita amb tast de vins al celler.
Christopher Cannan va presentar els vins del Priorat al crític nord-americà Robert Parker, fundador de The wine advocate al 1983, a Nova York. Cannan, propietari de l’exportadora Europvin de Bordeus va rebre una ampolla de vi negre del celler Scala Dei de 1974, de la mà del llavors propietari Manuel Peyra del Priorat. En els anys posteriors va conèixer Álvaro Palacios i René Barbier. La resta ja és història perquè des d’aquell moment els vins de la DOQ Priorat es van revaloritzar molt.
El celler disposa de sis vins. El Clos Figueres, el vi amb més nom del celler, és un dels més admirats de la comarca. El segueixen la gamma de Font de la Figuera blanc i Font de la Figuera negre, vins de guarda molt interessants per maridar amb els plats del restaurant Les Figueres. Els vins joves són el Serras del Priorat blanc i Serras del Priorat negre, que gaudeixen d’una bona reputació. Els amants del vins dolços gaudireu amb el Sweet, una garnatxa negra molt agradable.
🔴 La nostra web: https://enoturista.cat/
———SEGUEIX-NOS A LES XARXES SOCIALS——
🔴 INSTAGRAM: https://www.instagram.com/enoturista/
🔴TWITTER: https://twitter.com/enoturista_
🔴 FACEBOOK: https://www.facebook.com/enoturista.cat/
🔴 MAIL: info@enoturista.cat