Etnobotànica en directe – Kristian Lutaud i Jordi Solà
Els cuiners Kristian Lutaud i Jordi Solà ens expliquen com conèixer i incorporar a la cuina les espècies d’ambients marins.
Moixa (peix) amb raïm de pastor i algues; coliflor rosa (aigua, vinagre, sal i sucre i suc de remolatxa), nyàmeres i melassa de magrana.
Llagostí amb salicòrnia; en escabetx de pebre de Jamaica, oliva d’oliva, suc de mandarina i de llima, salsa de cacauets amb mel, i cacau amb oli de girasol.
Sardina amb orellana, ceba, fonoll marí, pell de llimona amb suc de taronja i llima, i puré d’all negre.
I bonítol amb fusta de murtra i mantega de París (amb espècies).
De postres, trufa de xocolata amb licor de murtra, crema de taronja i pa de pessic amb fonoll marí (amb te matxa i pistatxo).
4a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades (Igualada, Abril 2019)